Setmana de la Poesia de Barcelona

Redacció L'Avenç

dimecres, 14 de maig del 2014

SetPOE

Del 14 al 20 de maig, la ciutat acull la Setmana de la Poesia de Barcelona i dedica nombroses activitats a recuperar i retre homenatge a alguns dels poetes més importants de la literatura catalana i europea, a partir d’un conjunt d’activitats i iniciatives que giraran entorn de l’eix poètic: recitals, música, cabaret, tecnologia... [+]

La Setmana s’inaugura amb el lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona que, com cada any, reconeixerà la trajectòria i el talent artístic d’algun poeta català. Aquest tret de sortida vindrà seguit de tota una sèrie d’activitats i iniciatives que giraran entorn de l’eix de la poesia: recitals, música, cabaret, tecnologia...
En ocasió de l'Any Vinyoli, bona part de les activitats de la Setmana es destinaran a recuperar i reproduir versos vinyolians i fer una introspecció en la poètica de l’autor. També el ressò de Josep Carner hi serà present, ja que es compleixen cent anys de la publicació d’Auques i ventalls i de La paraula en el vent, dues obres clau del Príncep dels Poetes i màxim exponent de la poesia noucentista catalana.

Els tres eixos temàtics principals d'aquesta Setmana seran: poesia i terra endins, poesia i mar enllà, i poesia i frontera, som es pot veure en el programa.

Des de les editorials que formem part del grup Llegir en Català està previst:

- dimecres 14 a les 19:00h: entrega de premis dels Jocs Florals de Barcelona al Saló de Cent. El poemari Illes lligades de Melcion Mateu rebrà el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2014 que publicaran la tardor vinent dins la col·lecció Alabatre de LaBreu Edicions.
- dimecres 14 a les 21:30h: Víctor Obiols recitarà una sang vertical. Cabaret Poètic i musical al Convent dels Àngels (c/ Ferlandina,23 Barcelona).
- dijous 15 a les 19:30h, a la seu del Grup del Llibre, l'Editorial Meteora organitza una lectura poètica, al voltant de dues figures consagrades dins el panorama literari català, com són Joan Perucho i Agustí Bartra
- divendres 16 a les 19:30h a la Llibreria Cafè Laie l’Editorial Meteora presenta el poemari de Joan-Elies Adell Escandall. Adell, autor d’una trajectòria consolidada ens ofereix una poesia feta de veus i a Escandall plana de manera quasi desesperada aquest intent de retrobar la veu del pare, la paraula com a generadora de memòria.
- divendres 16 a les 19:00h: Recital poètic d’Alabatre a la Llibreria La Central amb Joan Todó, Laia Llobera, Marc Romera, Daniel Busquets i Jordi Vintró (c/ Mallorca, 237 Barcelona).
- diumenge 18 a les 20:30 h: Duel poètic a la llibreria NoLlegiu amb Pau Gener Galin, Mireia Vidal Conte, Ester Andorrà, Víctor Obiols, Andreu Galan, Daniel Busquets i Ignasi Pàmies (c/ amistat 22 Barcelona).
- dilluns 19 a les 20:30h: Mireia Vidal-Conte participarà al recital Frontera i poesia a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les arts,1 Barcelona).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.