Sota setge

Redacció L'Avenç

dimarts, 16 de setembre del 2014

Sota setge

RECOMANEM "Sota setge", la conversa que tindrà lloc avui a les 19.30h al CCCB entre Chus Martínez i l’artista afganesa Mariam Ghani sobre les dificultats i els reptes de la pràctica artística sota el setge que suposa el preludi de l'exposició del mateix nom que s'inaugura demà. [+]

En el marc de la inauguració de la instal·lació «Sota setge», la comissària Chus Martínez conversa amb l’artista Mariam Ghani sobre les dificultats i els reptes de la pràctica artística sota el setge. Durant la sessió es projectarà The Red Tapes (Les cintes vermelles), una realització de Mariam Ghani a partir de clips i notícies rescatats de la Filmoteca Afganesa al voltant de l’ascens i la caiguda del comunisme afganès.

En motiu de la commemoració del 300 aniversari del setge de Barcelona per part de les tropes borbòniques l’any 1714, el CCCB proposa una reflexió sobre els aspectes més contemporanis de les ciutats en setge. L’objectiu de les activitats és traslladar la noció de setge al món actual, des de les formes en què avui l’assetjament de les ciutats continua sent una realitat bèl·lica en plena vigència, fins a les estratègies de resistència amb què la ciutadania ha fet front a aquestes situacions tant a títol individual com col·lectiu. "Sota setge" exhibirà dues peces audiovisuals dels artistes Mariam Ghani i Omer Fast, i tindran lloc tres debats amb periodistes i investigadors entorn dels aspectes diferencials i característics dels setges contemporanis, que inclourà també la projecció d’un documental.

INFORMACIÓ:

Conversa avui a les 19.30h al CCCB

Exposició entre el 17 de setembre i el 9 de novembre de 2014

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.