Verdaguer, viatger i excursionista

Redacció L'Avenç

dilluns, 16 de juny del 2014

Avui la Biblioteca de Catalunya acull la conferència de Narcís Garolera "Verdaguer, viatger i excursionista" on es vol destacar el vessant del Verdaguer viatger i excursionista, que recull la seva obra "Excursions i viatges". [+]

Jacint Verdaguer, va deixar una obra literària excepcional que l’emmarca com el poeta de referència de la Renaixença. Creacions com L’Atlàntida, Canigó o poemes com Virolai o L’emigrant s’han consolidat com a obres fonamentals de la cultura catalana.

El ponent, Narcís Garolera, reconegut estudiós de l’obra verdagueriana i autor de la primera edició crítica de l’obra Excursions i viatges, presentarà els fons verdaguerians de la Biblioteca de Catalunya. La col·lecció de Jacint Verdaguer va ingressar el 1908, i va ser el primer conjunt literari d’un escriptor català que va adquirir la BC.

INFORMACIÓ:

A les 19 h, a la Sala de la Caritat (c/ de l'Hospital, 56, Barcelona).

Entrada lliure. Aforament limitat.

PER SABER-NE MÉS:

L'Avenç ha publicat nombrosos articles sobre Verdaguer. Destaquem el dossier que vam dedicar al poeta l'any 2002, i el capítol que li dedica Lluís Solà al seu llibre La paraula i el món. Assaigs sobre poesia (2013).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.