Visites a la Casa Muñoz Ramonet

Redacció L'Avenç

diumenge, 07 de desembre del 2014

Muñoz Ramonet

L'Ajuntament de Barcelona ha organitzat entre els dies 12 i 17 de desembre un conjunt de visites guiades i una jornada de portes obertes a la casa Muñoz Ramonet, una finca modernista situada al carrer Muntaner que l'empresari va llegar a la ciutat i que ha estat objecte de nombrosos litigis. [+]

La finca Muñoz Ramonet es va començar a construir l’any 1912 per encàrrec de Ferran de Fabra i Puig (1866-1944), segon Marquès d’Alella, a fi de traslladar-hi la seva residència familiar. Obra del reconegut arquitecte Enric Sagnier conserva l’esperit de la burgesia barcelonina del segle passat, i es completa amb uns jardins dissenyats per dos paisatgistes reconeguts internacionalment, Jean Claude Nicolas Forestier i Joan Mirambell. Després de la mort de l’aristòcrata, la propietat va ser adquirida per l’empresari Julio Muñoz Ramonet (1912-1991), que la va llegar a la ciutat.

La casa compta amb mobiliari d'època i conserva les pintures que hi va fer Josep Lluís Sert. Malauradament les filles de Muñoz Ramonet van iniciar una batalla judicial contra l'Ajuntament ja que no acceptaven que el seu pare hagués llegat la finca i la col·lecció d'art a l'Ajuntament. Tot i que van perdre el litigi, en el moment de lliurar el contingut de la col·lecció s'hi van trobar a faltar nombroses obres d'art.

INFORMACIÓ:

Dates: Les visites guiades són els dies 12, 13,14, 15 i 16 de desembre i la jornada de portes obertes al jardí, el 17 de desembre de 10 a 16.30 h.

Lloc: Muntaner 282 (Barcelona)

Cal reservar plaça aquí.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir aquest article de l'historiador Dani Cortijo al bloc Altres Barcelones.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.