XVIII Congrés Història Oral

Redacció L'Avenç

dimecres, 09 de juliol del 2014

XVIII Congrés Internacional d'Història Oral

Es celebra a Barcelona el XVIII Congrés Internacional d'Història Oral "Poder i democràcia: les múltiples veus de la història oral", entre els dies 9 i 12 de juliol. [+]

El congrés és una de les trobades internacionals més importants d'investigadors que utilitzen les fonts orals com a mitjà de recerca, i està previst que aquest any s'hi reuneixin a Barcelona més de 400 investigadors.

L'esdeveniment ha estat organitzat per la Universitat de Barcelona, el Departament de Cultura i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya; l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Institut Ramon Muntaner i la revista Historia, Antropología y Fuentes Orales.

L'acte d'inauguració tindrà lloc aquest matí a l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i anirà a càrrec de la catedràtica emèrita de la UB, Mercè Vilanova, que oferirà la lliçó magistral "Començament i final d'un somni, la Barcelona republicana entre 1931 i 1939". Els actes acadèmics es realitzaran a la Facultat de Geografia i Història de la mateixa universitat.

Alguns dels temes que s'hi tractaran seran el paper dels arxius en el tractament i la difusió de les fonts orals, els nous modes d'apropar les entrevistes a grans públics o els punts de coincidència entre les fonts orals i el patrimoni cultural.

INFORMACIÓ:

Del 9 al 12 de juliol de 2014

Universitat de Barcelona

Preu: 180 euros

Consulta el programa aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.