Carme Llanes guanya el XXIXè Premi Ferran Soldevila

Redacció L'Avenç

dilluns, 04 de febrer del 2013

La Fundació Congrés de la Cultura Catalana va celebrar el passat 23 de gener la XXIXa edició del Premi Ferran Soldevila. Carme Llanes i Domingo, llicenciada en Geografia i Història de l’Art a la Universitat de València i doctora en Art, Cultura i Paisatge Visual, en va ser la guanyadora amb la seva obra “L’obrador de Pere Nicolau i l’estil Gòtic Internacional a València (1390-1408)”.

La Fundació Congrés de la Cultura Catalana va celebrar el passat 23 de gener la XXIXa edició del Premi Ferran Soldevila, que comptava amb la col·laboració de L'Avenç com a entitat convocant, i amb la participació del seu director, Josep Maria Muñoz, com a membre del jurat. Carme Llanes i Domingo, llicenciada en Geografia i Història de l’Art a la Universitat de València i doctora en Art, Cultura i Paisatge Visual, va ser la guanyadora d'aquesta edició amb la seva obra “L’obrador de Pere Nicolau i l’estil Gòtic Internacional a València (1390-1408)”. El treball premiat aborda la trajectòria vital i artística del pintor de retaules Pere Nicolau, que en torn el 1400 fou una figura cabdal en la consolidació dels obradors a la ciutat de València. Nicolau arriba a València l’any 1390 i és a partir d’aquest moment, i fins la seva mort el 1408, que surten del seu obrador gran quantitat de retaules. Carme Llanes defensa el seu paper en la gènesi i difusió de l’estil internacional a València.

Per tancar l'acte, es va anunciar una convocatòria d’un Premi especial Ferran Soldevila 2014, que té com a objectiu engrescar a historiadors del país a tractar els orígens i les conseqüències de la Guerra de Successió. Es tracta d'una iniciativa que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.