El Tricentenari a Internet

Redacció L'Avenç

© JMM/L'Avenç. Centre Cultural del Born. 8.7.13

© JMM/L'Avenç. Centre Cultural del Born. 8/7/13
Comencen a fer-se públics els programes de la commemoració del Tricentenari del 1714. Des del setembre d'enguany fins al setembre de l'any vinent, s'organitzaran arreu del país tot un seguit d'actes al voltant d'aquesta efemèride. Podeu consultar-los als webs respectius de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona. [+]

La Generalitat de Catalunya recull en el seu web les activitats que es faran arreu dels municipis de Catalunya a propòsit de la caiguda de Barcelona a mans de les tropes borbòniques i del centenari de la Mancomunitat de Catalunya (1914 - 1925). "El 2014 no pot ser un any de planys sinó l'ocasió per plantejar-nos què i com volem ser", Miquel Calçada, comissari del Tricentenari.

L'Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, presenta també les activitats previstes a la ciutat en el seu web. Segons el comissari de la commemoració, el periodista i historiador Toni Soler, "combinarem actes acadèmics i de participació ciutadana. Volem que el Tricentenari aplegui tots el que estimen la ciutat". El web dóna notícia destacada també dels actes que tindran lloc en els dos museus d'història de la ciutat, l'MHCAT i el MUHBA.

D'altra banda, ja s'ha donat a conèixer la data d'inauguració del Centre Cultural de Born, el 9 de setembre de 2013, després d'un llarg procés de restauració de les restes arqueològiques i de conceptualització i construcció de l'espai cultural que l'acompanya. En aquest sentit, volem destacar del web l'apartat Converses amb historiadors, en què Toni Soler entrevista els principals experts sobre el Born i la Guerra de Successió.

L'Avenç ja va dedicar el setembre de 2002 un dossier especial de la revista a parlar de l'excepcionalitat del Born en el moment en què es debatia la seva conservació i usos.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.