L’Avenç guanya el Premi al Millor Reportatge de l’APPEC

Cànem, números

Redacció L'Avenç

dimarts, 26 de març del 2013

L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català acaba de fer públics els seus premis anuals, que enguany arriben a la 14a edició coincidint amb els 30 anys de vida de l'associació. El jurat ha distingit els tres articles sobre "El Cànem: de fàbrica dels Godó a presó de Franco", de Jaume Busqué i Lluís Bursó, que L'Avenç va publicar en els números de desembre de 2012 i gener i febrer de 2013 com a Millor Reportatge de l'any.

El jurat, presidit per Carles Duarte, president del CONCA, està format per 15 professionals de la cultura i la comunicació i, a banda del Millor Reportatge també ha reconegut la revista Sàpiens, com a Millor Publicació, Bonart com a Millor Editorial, i la revista Esguard, com a Millor Nova Publicació. També ha reconegut la tasca del periodista Manuel Cuyàs i la de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Els guardons es lliuraran en el transcurs de la Nit de les Revistes, a celebrar el proper dia 26 de març a la seu corporativa d'Endesa, empresa patrocinadora de l'Appec.

El Cànem: de fàbrica dels Godó a presó de Franco”, de Jaume Busqué Barceló i Lluís Bursó Molina és una sèrie de tres articles publicats a L'Avenç de desembre de 2012 i gener i febrer de 2013, en què els autors investiguen la transformació del Cànem, una fàbrica de filats i teixits de jute, cànem i lli, propietat de la família Godó, editors de La Vanguardia, en una presó del règim franquista, una extensió al Poblenou de la presó Model de Barcelona.

Per L'Avenç és un honor rebre un guardó que distingeix la qualitat dels nostres articles, ja que aquest és precisament el nostre objectiu fer arribar als nostres lectors continguts de qualitat, dins un projecte cultural de més de 35 anys. L'Avenç és una revista oberta als camps plurals i diversos de la cultura, socialment compromesa, que té la història com a arrel i element d’identitat. I una editorial que conjuga literatura i assaig, memòria personal i memòria col·lectiva, reconstrucció del passat i mirada sobre el present.

www.lavenc.cat

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.