Lluís Solà piula poesia #BCNpoesia

Setmana Poesia

Redacció L'Avenç

dimecres, 08 de maig del 2013

L'Avenç s'afegeix a la Setmana de la Poesia de Barcelona. Cada dia de la Setmana L'Avenç piularà un fragment del llibre sobre el significat de la poesia per l'autor. Podeu seguir-les a @revistalavenc i en la seva versió més extensa, aquí.

Dimecres 8 de maig: "En algun lloc té lloc en la paraula alguna cosa que la converteix en la paraula de la poesia, la qual de sobte inscriu un arc mínimament consistent i significador en la volta del temps"

Dijous 9 de maig: "Allà on el valor i la responsabilitat envers la paraula decreix, decreix el valor de la poesia i el valor de l'home"

Divendres 10 de maig: "Cada poema intenta de ser un monument a l'instant i al lloc per fer-se temps en el temps, so a so, síl·laba a síl·laba, i enlairar-se i vinclar-se en l'instant"

Dissabte 11 de maig: "La poesia és un dels llocs on es revela amb més veracitat l'home i la paraula"

Diumenge 12 de maig: "És sobretot en el temps de la indigència i de la dissort que cal la paraula de la poesia"

Dilluns 13 de maig: "La poesia ha de manifestar en la pròpia substància que la paraula vivent, real i digna de l'home és possible i indispensable"

Dimarts 14 de maig: "Alguns poetes es lliuren a la paraula, del tot, cegament, com embriacs, com si fos la paraula que els hagués de salvar i no pas ells salvar la paraula"

Lluís Solà ha publicat recentment a L'Avenç La paraula i el món. Assaigs sobre poesia

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.