RECOMANEM Catalunya en transició

Redacció L'Avenç

Avui s'inaugura al pati d’armes del Castell de Montjuïc l'exposició "Catalunya en transició", produïda pel Memorial Democràtic, amb l’objectiu d’oferir una mirada catalana d’aquest procés històric comprès entre els anys 1971 i 1980 en base a dues singularitats. La primera és el procés que condueix a les eleccions generals de l’any 1977 basat en la unitat d’oposició a la dictadura franquista dels moviments socials, entitats, personalitats i les incipients forces polítiques, entorn a l’Assemblea de Catalunya. El segon tret diferenciador és el procés polític des de les eleccions del 15 de juny de 1977 a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980, que comporta un mapa polític diferenciat al que es constitueix a la resta de l’Estat.

L'acte clourà amb un concert homenatge als inspiradors de drets i llibertats, que farà referència al present i al passat, i que serà a càrrec dels intèrprets Joanjo Bosk i Quico Pi de la Serra. [+]

La mostra tracta els moviments socials, culturals, polítics i religiosos que van configurar aquesta onada de transformació social a la recerca de les llibertats i els drets individuals i col·lectius. Seguint el relat, a través de la veu dels testimonis, de les imatges i els objectes d’aquells anys, es pretén que el visitant copsi les diferents vessants del període a partir de dues singularitats. La primera és el procés que condueix a les primeres eleccions de l’any 1977, basat en la unitat des de l’interior del país durant la dictadura franquista de les incipients forces polítiques, entitats i personalitats, a l’entorn de l’Assemblea de Catalunya. El segon tret diferenciador és el procés polític electoral des de les eleccions del 15 de juny de 1977 a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980, que comporta un mapa polític diferenciat al que es constitueix a la resta de l’Estat.

La mostra es podrà visitar del 19 de juliol de 2013 al 28 de febrer de 2014 i després itinerarà per Catalunya.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.