El Govern impulsa el Programa d'Identificació Genètica

Redacció L'Avenç

Direcció General de Comunicació, Generalitat de Catalunya

divendres, 09 de setembre del 2016

Programa d'Identificació Genètica de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, el conseller de Salut, Antoni Comín, i el conseller de Justícia, Carles Mundó, van presentar el passat dimecres el Programa d’Identificació Genètica, impulsat pel Govern, per tal de constituir una base de dades amb els perfils genètics dels familiars dels desapareguts; una base de dades amb els perfils genètics de les restes òssies exhumades; i establir les relacions de parentiu i determinar identificacions personals de les restes. [+]

El Programa d’Identificació Genètica és una iniciativa coordinada i impulsada pel Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, en col·laboració amb el Departament de Salut i el Departament de Justícia. A més, s’ha formalitzat un acord de col·laboració, entre el Departament d’Exteriors i el de Salut per articular l’extracció i l’anàlisi de mostres biològiques de familiars per al seu contrast amb les dades genètiques extretes de les restes òssies dels desapareguts. D’altra banda, s’ha signat també un acord de col·laboració entre Exteriors i Justícia per garantir l’assistència tècnica de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC) en l’anàlisi antropològica de les restes òssies humanes.

El Govern considera un deure localitzar, recuperar i identificar les restes de persones desaparegudes a Catalunya durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. Aquest és un deure que es sustenta en la legítima demanda social existent. Aquest programa és un projecte integral agosarat i de llarg recorregut, que és pioner en el context dels territoris que van patir la Guerra Civil i la dictadura i té la voluntat de situar Catalunya com un país que respecta i protegeix la seva memòria.

PER SABER-NE MÉS: per a més informació sobre les fosses comunes de la Guerra Civil i la memòria històrica, podeu consultar diversos articles publicats a L'Avenç:

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.