Lluís Solà presenta la seva 'Poesia completa'

Redacció L'Avenç

dijous, 07 de abril del 2016

400sola

El poeta Lluís Solà presenta la seva Poesia completa aquesta tarda a la Llibreria Laie de Pau Claris, acompanyat del crític D. Sam Abrams. Serà a les 19:30h. [+]

Lluís Solà (Vic, 1940), poeta, dramaturg i traductor, presentarà aquesta tarda, a les 19:30h a la Llibreria Laie, la seva Poesia completa, que conté ni més ni menys que 42 llibres inèdits. L'acte és organitzat per Edicions de 1984, editorial que ha editat l'obra, amb Josep Cots al capdavant, i la mateixa llibreria, i comptarà amb la presència de l'autor i del crític D. Sam Abrams.

Lluís Solà és un dels grans poetes catalans actuals. Fins ara havia publicat la seva poesia en volums que compendiaven uns quants títols i que abraçaven franges temporals extenses. El primer llibre va ser Laves, escumes (1975), i va anar seguit per L'herba dels ulls (1993). Després ja va publicar De veu en veu: obra poètica I (1960-1999) (2001), i L'arbre constant: obra poètica II (1994-2000) (2003). Els van seguir Entre bellesa i dolor: obra poètica inèdita (2010) i el darrer llibre fins llavors publicat, ara fa sis anys, Al llindar de l'ara (també de 2010).

En la seva faceta de dramaturg, Lluís Solà ha dut a escena obres de Strindberg, Èsquil o Brossa, entre d'altres, i també ha estrenat cinc obres pròpies. Ha estat director d'escena de més d'una cinquantena d'obres clàssiques i contemporànies, entre les quals la peça de teatre nô Semimaru, amb escenografia d'Antoni Tàpies i música de Josep Maria Mestres Quadreny. També ha dirigit muntatges sobre poetes com ara J.V. Foix, Joan Vinyoli i Miquel Bauçà. Va fundar i dirigir el Centre Dramàtic d'Osona, la revista de poesia Reduccions i fou professor a l'Institut del Teatre entre els anys 1975 i 2005. Director del grup La Gàbia de Vic, del 1963 al 1979. També s'ha dedicat activament a la traducció d'autors estrangers com ara Kafka, Rilke, Rimbaud i Pessoa.

INFORMACIÓ:

Data: 7 d'abril a les 19:30h

Lloc: Llibreria Laie (C/ Pau Claris, 85, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

L'Avenç va publicar-li l'assaig sobre poesia (i especialment sobre poetes catalans) La paraula i el món (2013), que en el seu moment es va presentar a La Central (Biel Barnils va conversar-hi amb motiu del llibre); també trobareu un fragment que forma part del llibre en què parla de Ramon Llull a Núvol. A més, podeu llegir dos articles de Simona Škrabec sobre Solà: el primer és sobre el llibre d'assajos (núm. 390, maig de 2013); el segon, sobre l'edició de la Poesia completa, publicat al número 422 (abril de 2016). Adjuntem també els enllaços d'altres mitjans que se n'han fet ressò. És el cas de Vilaweb, del diari Ara i de Núvol.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.